BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
Welcome - Selamat Datang - 欢迎 - स्वागत - accueil - benvenuto - willkommen - 歓迎 - 환영 - boas-vindas - bienvenida - hoşgeldin - ترحيب

Sunday, August 1, 2010

09 09 Special of Raya

Main Mercun
17 09 09
Malam Raye, main mercun la ape lagi..
Kt rumah Pak Long, pasang pelita. Baru meriah
Main mercun roket, pegang je
Aku pulak main bunga api, mcm budak2 la
Ni main bunga api tak pe la

Malam raye baru nak buat kek
Resipi dirahsiakan
Kanak2 mula la dgn permainan diorang.
Aus ni kerjanya memerhatikan orang je..


Aus dgn Pak Cik pun join sekali dgn budak2
Main mercun lagi, tp rase macam gerimis sikit.
Hari Raya Pertama
20 09 09


 Di Pagi Raye, mesti ade ambil gambar punye, Wajib

Keluarga..
Keluarga Pak Ngah & Mak Ngah
Keluarga Pak Andak & Mak Andak. Keluarga aku la tu
Keluarga Uncle Izan & Embong
Ape jenis posing ni?
Keluarga Pak Cik & Mak Cik Liza
Keluarga Pak Busu & Mak Busu
Muka hari Raye
Itulah semangat nye
Blue - Black - Blue



Gambar ni biase tgk kan..

Ape Nabilah buat kat sini?
Adik Beradik ni memang..
Adik Beradik yg Aneh
Irfan2, pagi Raye tgk tv je la. Org lain semua tgk kuih raye

Tuan Rumah
Keluarga Mak Pisah dtg beraye




Eh?
Suasana kt bawah sunyi je


Ni memang kaki game
Pegi Rumah Pak Long lepas pegi rumah Mak Pisah
Cube teka berape tahun?

Arshad ke ni? Dahsyat..
Meriah2




Salam Mak Long..



Balik ke?
Sempat lagi ambil gambar
Takkan tak kenal rumah ni.
Gambar aku dia ambil tak lawa.. Aku ambil gambar dia lawa..
Macam raye kt oversea pulak..
Setiap tahun memang monyet ni ade. Tah bile tah dia nak turun..

Siapkan makanan. Biasalah tuan rumah

Ape duduk atas meja ni?
Raye makan roti je Irfan ni.

Syafiq!

Mcm kenal je pintu ni..
Ermm
Dari Singapore



Ade ke orang Singapore pakai kereta ni?
Duit Raye jgn dilupakan
Saiful, setiap hari memang dgn motor di je. Aku tak pernah nampak dia tanpa motor dia tu.



Balik lah pulak..
Pak Ode baru sampai dari Seri Menanti
Balik gak kampung aku ni
Raye bersame atuk terakhir dan tahun terakhir.. Tahun 2010 dh x jumpe lagi dh..


Rumah Kampung

Cantik baru raye dia..
Malam Raye meraya la.
Main bakar2 pulak.






Raya Ke-2
21 09 09



NAZA? Ni pun nak ambil gambar ke? Ni kt rumah Tok Ode, tp x de gambar





Kt rumah Busu Jalil

Arsyad ni pemalu ke?
Ape dia buat ni?
Berangan je.




Gambar dia byk pulak tu, Dh la camera aku, blog aku. Ape lah
Penembak Tepat - Busu Jalil

Cantik pelita dia
Kuih Raye kt Rumah Haji Puniran
Dh hari raye, makan je lah keje nye
Rumah ni dh siap kan?
This is the way we jam.
Muhyuddin punye pasal la ni jalan jam. Ade ke buat Rumah Terbuka kt Pagoh.

Jam lebih kurang 6 km la.. Tak pernah2 jln ni jam sepanjang tu..
Hari Raya Ke-3
22 09 09


Hari Raye ke 3, relax je la. Walaupun ade hari terbuka
Arshad la ni, tak de video lain ke nak tgk..
Keluarga belah Mak
Ramai ni, Mak aku ade 14 adik beradik, patut la ramai
Kt bawah pun ade keluarga lain pulak..
Busu Jalil pun datang


Skodeng kolam
Budak2 main kt kolam, sampai runtuh air pancut ni..
Bouncer, hari raye buat baik. Dia tlg ni..
Dari Sarawak dtg sini..


Ni pulak Keluarga Mak Busu
Ape tibe2 hijau pulak ni.
Budak2 dlm bilik je la keje nye..
Buat party sendiri
Ape raye2 tgk bola ni?

Jam Arshad

 

Hari Raya Ke-4
23 09 09


  Dalam perjalanan ke ...
Kuku Aus..
Sampai sekarang tak tau kereta sape ni.
Bile time sampai kt Rumah ni je, mesti kuih raye diorang kitorang habiskan. Memang setiap tahun mcm ni la



Aku ke ni? Mcm bukan je..
Luqman lah
Kuih Raye diorang memang 5 bintang. Walaupun bekan nampak mcm beli je..
Same colour baju nampak.
Senyum nye..



Eh, Luqman lagi
Ni lah bukti nak kenal mane 1 Luqman yg asli
Rumah Tariq pulak
Rumah Tariq memang byk tempat yg lawa2
Ape Arif buat ni?
Arif ke ni?
Tunggu Waiter hantar makanan,
Haa?
Syafiq
Makan..
Sedia untuk ambil gambar
Ni lah hasil nye
Ape pulak ni? Nak lawan camera mahal..
Kad raye diorang memang pelik..
Penat.. Pegi sini nak rehat je..
Rumah baru cat..







Baju dgn langsir same je..
Baru ke ni?

Rumah Ke-2 Pak Cik

Highway Muar
Highway pun ade basikal?
Ape aku buat ni?
Kasut raye yg buruk..

Itu dia..
Lambat sikit Van ni..
Arif buat lawak mase ni..
Pegi Rumah Maharani Ayu pulak..
Ketah?

Org bandar tak pernah jumpa ketah ni.
Kipas pun nak ambil ke? Kipas pun nak masuk kan dlm blg ke?
Makan kt Sabak Awor
Kemas meja..
Minum2, makan2



 

Hari Raya Ke-6
25 09 09



Lelaki memang duduk depan komputer je
Dh penat duduk, meniarap pulak.
Nabil


Setiap tahun memang dpt hemper, budak2 ni suka sgt buka hemper..
Tak ape yg best tah..

Pakai baju Raye lagi..



Pelik2 Arif ni.
Diorang buka, aku yg makan

Sedihnye..










Ape entah niat jahat Arif tu?

Keluarga Pak Ngah nak balik KL






Sedih je nampak, tadi buka main gembira

Gembira pulak
Gaduh je adik beradik ni
Bukan gaduh biase ni, Westling samapi..
Marah nampak.
Emi Tunang
27 09 09


Emi pulak nak tunang


Cincin nye yg penting


Hanya tokey cincin dgn tokey pajak gadai je yg tau berape harganye
Terfikir, bile pulak nak hantar rombongan sndiri ni..
Kereta ni jugak dia naik..


Ni Emi nye, duduk rumah je. Nanti menghilang la tu..


Ade buat jambu jatuh kt pasir..




5 kereta sampai..
Sampai pun rumah yg nak dituju


Pak Long, Ayah Emi



Sarung cincin



Makan yg penting..

Time ni la, ade projek besarlah, Tak boleh tgk org senang

Rakam video memang best, tp bunyi kipas dia bising sgt. X dgr aku nak bace doa makan





Suka pulak

7 dulang hantar, 7 dulang jugak dia balas








Mentang2 hari Raye, dia bagi kuih Tat

Anak Emak


Balik..




Cari Emi, cari Emi.. Emi dh hilang, pegi Raye rumah kawan dia


Bailk la, Nak buat ape lagi.

Hari Raya Ke-8
27 09 09

Pegi Rumah Atok Arif lagi..







Ape main dgn anak ayam pulak.

Reban dia lagi besar dari.. (tak payah ckp la, nanti ade org terase)

Rumah Saudara Mak Usu.


Gambar Arwah Atok Ki dgn Atok Wan